Календар

<квітня 2023>
ПНВТСРЧТПТСБНД
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Міністерство освіти і науки України

PDF Друк
Проекти > 2013 р.

НАУКОВО-ТЕХНІЧНІ ПРОЕКТИ. 2013 РІК


Розроблення Web-інструментарію створення та підтримки функціонування  інформаційних баз даних визначеної структури, що використовуються Держінформнауки
Замовник - Держінформнауки України

Розроблення бальної системи оцінки проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка, за визначеним переліком критеріїв

Замовник - Мінеконрозвитку України

Створення інтегрованого інформаційного середовища життєвого циклу виробу у галузі машинобудування

Замовник - Держінформнауки України

Створення прототипу «Автоматизованого робочого місця у сфері адміністративно-господарської діяльності для керівництва Міністерства оборони України в середовищі ВІ»
Замовник - Міноборони України

Створення інтегрованих інформаційних систем менеджменту компаній, підприємств та організацій на базі стандартного програмного забезпечення SAP
Замовники - ряд компаній та банків


 



Розроблення Web-інструментарію створення та підтримки функціонування  інформаційних баз даних визначеної структури, що використовуються Держінформнауки»
Замовник – Держінформнауки

Розроблено програмний комплекс створення та підтримки функціонування у веб-середовищі інтегрованих інформаційних баз даних Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави,




та Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання



Програмний комплекс інстальований на веб-сервері у веб-вузлі і підключений до локальної мережі Держінформнауки за адресою: м. Київ, бульвар Т.Шевченка, 16. Після завершення дослідної експлуатації комплексу буде забезпечена можливість перегляду Реєстрів з офіційного веб-сайту МОН УКраїни, як елемент розвитку в Україні електронного урядування.

Практичне використання комплексу забезпечує інформатизацію покладених на  Міністерство освіти науки України (
попередньо Держінформнауки) функцій щодо ведення Реєстрів відповідно до затвердженого Указом Президента України від 08.04.2011р. № 437 «Положення про Державне агентство з питань науки, інновацій та інформації України». Використання комплексу сприятиме більш ефективному, відкритому та прозорому застосуванню Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (розділ ІІ, ст. 12 і 14),  постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня.2001 р. № 380 «Про затвердження  Положення про Державний реєстр наукових установ, яким надається підтримка держави» та  постанови Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. № 174 «Про затвердження Положення про порядок   визначення наукових об'єктів, що становлять національне надбання».



Розроблення бальної системи оцінки проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка, за визначеним переліком критеріїв
(замовник – Міністерство економічного розвитку і торгівлі України)

Розроблено методику та алгоритм визначення бальної системи оцінки інвестиційних пропозицій та проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка. Керуючись двома пріоритетами – cоціально-економічним ефектом та економічним ефектом - розроблено систему ключових показників ефективності інвестиційного проекту. Вибрані якісні та кількісні економічно нормовані коефіцієнти, які характеризують дані приорітети за найважливішими ознаками та відображають динаміку зміни показників в часі. Як результат розраховується інтегральна оцінка проекту.

Створено прототип бальної системи оцінки інвестиційних проектів, який проходить   дослідну експлуатацію у департаменті інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Результати роботи мають суспільне значення, оскільки вони будуть практично застосовуватись при оцінці  проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів за критеріями  оцінки інвестиційних проектів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.11.2013 № 835 «Про затвердження Порядку відбору проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка».

^



Створення інтегрованого інформаційного середовища життєвого циклу виробу у галузі машинобудування (замовник – Держінформнауки)

Мета роботи – розроблення програмних інтерфейсів для переходу від “клаптикової” автоматизації до інтегрованих систем управління підприємством та життєвим циклом продукції – є вкрай складною, у світі їй приділяється значна увага, але досі не має універсальних рішень.

За результатми виконання етапу № 1: «Розроблення типових архітектурних рішень, створення  IT-платформи та прототипу програмних інтерфейсів для інтеграції сучасних програмних застосувань»:
•     на прикладі Державного підприємства Виробниче об’єднання (ДП ВО) «Київприлад» Державного космічного агентства України (об’єкт впровадження):
-     виконаний формалізований опис бізнес-процесів підприємства;
-     розроблена архітектура інтегрованої інформаційної системи;
-     розроблений прототип програмних інтерфейсів для інтеграції програмних застосувань підтримки окремих  етапів життєвого циклу  групи виробів ДП ВО «Київприлад».;
•     створена ІТ-платформа для  розгортання стандартних програмних застосувань класів САПР, PDM, PLM. ERP.
•     підготовлено  проект наказу генерального директора ДП ВО «Київприлад» «Про інтегровану систему управління підприємством (ІСУП)  в ДП ВО «Київприлад».
^



Створення прототипу «Автоматизованого робочого місця у сфері адміністративно-господарської діяльності для керівництва Міністерства оборони України в середовищі ВІ» (замовник - Міноборони України)

Створено прототип з функціональним наповненням:
  • квартирно-експлуатаційне забезпечення (будівлі, забезпечення житлом, земельні ділянки)
  • кадрове забезпечення (чисельність особового складу, утримання особового складу)
Прототип надає можливість аналізу даних в географічному розрізі та застосовує різні варіанти візуалізації результатів аналізу.

^



Створення інтегрованих інформаційних систем менеджменту компаній, підприємств та організацій на базі стандартного програмного забезпечення SAP

Фахівці УкрНЦ РІТ у складі проектних команд надають послуги із розширення функціональності SAP ERP, його локалізації до вимог законодавства України та впровадження бізнес-аналітики з використанням SAP Business Object для цілого ряду компаній і банків, зокрема: 

  • Реалізація інтерфейсів між програмами SAP та SAP Flexcub (замовник - OTP банк)
  • Внесення змін до інтерфейсу між програмами SAP та SAP Flexcub (замовник - Укрсоцбанк (UniCreditBank)
  • Проведення семінарів для Одеського припортового заводу з тематики архівування даних в SAP-системах (замовник - Одеський припортовий заводу)
  • Перенесення програмного забезпечення SAP на нову апаратну платформу (замовник - Банкнотно-монетний двір НБУ)
  • Формалізація структури, функцій підрозділів і ділових процесів за напрямками технічне обслуговування і ремонт обладнання, управління матеріальними потоками та закупівлями  (замовник - Мінінфраструктури Грузії)
  • Консультації з базисних технологій SAP ERP та SAP BI (замовник - ЗАТ "Фуршет")
^