Інформація про "УКРСЕРТСОФТ" PDF Друк


Орган з сертифікації програмних засобів, процесів та послуг УКРСЕРТСОФТ

         

         УКРСЕРТСОФТ – орган з сертифікації програмних засобів, процесів та послуг і функціонує на базі Українського наукового центру розвітку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ) Державного комітету України з питань науки, інновацій та інформатизації з 1991 року.

         З 1992 р. підрозділ УКРСЕРТСОФТ ВЦ СОФТ-РЕЙТИНГ, акредитований Держстандартом України як випробувальний центр з випробувань ПЗ в Державній системі УкрСЕПРО, з 1998р. УКРСЕРТСОФТ - як орган із сертифікації ПЗ.

         Галузь акредитації УКРСЕРТСОФТ - програмні засоби, продукти, процеси та послуги.

         УКРСЕРТСОФТ використовує методологію оцінки якості продуктоорієнтованого підходу при сертифікації кінцевої програмної продукції за міжнародними та національними стандартами різних країн.

         УКРСЕРТСОФТ провів вперше в Україні:

       1) 46 сертифікації програмних засобів та продуктів;
       2) 40 незалежних випробувань різноманітних програмних засобів та продуктів на замовлення Міненерго України, МОН України, МОЗ України, ДААСП України, організацій та компаній;
       3) 5 експертиз стану розробки ПЗ;
       4) 38 попередніх оцінки для підготовки до сертифікації.

        Першим вітчизняним ПП, який успішно пройшов сертифікацію за стандартом ДСТУ 2850 та міжнародним стандартом ISO/IEC 12119, була "Комп`ютерна-правова бібліотека "ЛІГА" версія 5.12 (розробник - Інформаційно-аналітичний центр "ЛІГА").
 
        За останні роки успішно пройшли сертифікацію за міжнародним стандартом ISO/IEC 12119, ДСТУ 2850-94 та технічними умовами програмні засоби та продукти наступних організацій: МПП "БІТ", Інформаційно-аналітичний центр "ЛІГА", ТОВ Інформсистема, підприємство "КОНТЕХ”, «Лабораторія Касперського», ЗАТ "Об`єднання ЮГ", ТОВ “ПУЛ”, ТОВ «Медсистема, ТОВ «Лабораторія рентгенівської медичної техніки», ТОВ «Укррентгенпром», ЗАО «1С «Акционерное общество», ДП «Єврософтпром», Центральний науково-дослідний інституту Навігації і Управління, Інститут проблем штучного інтелекту Міністерства освіти і науки України, Харківський державний педагогічний університет, Херсонський державний педагогічний університет, Головний центр інформаційних технологій МОН України, ЗАТ «Інформтехнологія», УЦДО НТУУ «КПІ», ТОВ «РННЦ ДІНІТ», ЗАТ «Ай Ді еМ», ТОВ «ДАК-Енергетика», ДП ГНМЦ «ДЕРЖНАГЛЯДОХОРОНПРАЦІ», ТОВ «Медсистема», ЗАТ «МАЛЬВА», АТЗТ «Квазар-Мікро Техно», ТОВ «АВТ лтд», ТОВ «МАРКАС», Приватне підприємство «КРИВБАСАКАДЕМІНВЕСТ», ТОВ «ДАК-Енергетика», Донецька залізниця, ТОВ «СОЦ ІНТЕРШКОЛА», Український мовно-інформаційний фонд НАН України, ТОВ «Ендотехномед», ТОВ «НДІ Медінтех», ТОВ АСКІО.

       В УКРСЕРТСОФТ засвоєна та використовується нова методика оцінювання процесів життєвого циклу програмних засобів по ISO/IEC 12207, які використовуються при сертифікації процесів. Це відповідає світовій тенденції у галузі менеджменту якості ПЗ, яка знайшла відображення у процесоорієнтованому підході до менеджменту якості, що спрямований на профілактику, оперативне виявлення та усунення помилок шляхом сертифікації на ранніх стадіях життєвого циклу програмних засобів.


Адреса офісу:
03680, м. Київ,
проспект Академіка Глушкова, 44 
УКРСЕРТСОФТ, ВЦ СОФТ-РЕЙТИНГ

Тел./факс: 500 90 95 (багатоканальний), 526 63 94
Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
http:// www.itdev.org.ua